Priča o uspehu - Putarina-K1-Kmaster

KMaster USPEŠNA PRIČA

Objavljeno 07.26.2023, od Izabel Gaša

Danas smo u Tamburrini Trasporti, u provinciji Macerata, Italija, sa Pierpaolom i Lorencom Tamburrinijem, sinovima osnivača kompanije, dugogodišnjim Easytrip Transport Services mušterija, i treća generacija, koja već radi u kompaniji!

 

Vaša kompanija je priča o preduzetničkoj strasti u sektoru transporta! Lorenco, možeš li nam reći nešto više o Tamburrini?

Ponosni smo što nastavljamo sa imenom i kompanijom našeg oca nastavljajući da ulažemo u našu zajednicu. Naš otac je osnovao kompaniju 90-ih, a moj brat Pierpaolo i ja smo se pridružili i diversifikovali naše poslovanje sa prvim integrisanim logističkim uslugama za isporuku robe. Primenili smo inovativne korisničke usluge kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata i obezbedili najveću fleksibilnost, tačnost i rukovanje robom. Kompanija je od tada rasla, a mi smo investirali u višestruku transportnu opremu kao što su cerade, rezervoari za prašinu i usluge dizalica. Do danas, imamo uvek proširenu flotu od preko 50 vozila.

 

Kao Easytrip Transport Services, fokusirate se na visok nivo korisničkog servisa. Koji su, po vama, najbolji alati za obezbeđivanje zadovoljstva kupaca?

Transportne kompanije sada mogu da se oslone na napredne usluge mobilnosti koje pojednostavljuje poslovanje flote; lako je prikupiti podatke iz vozila sa satelitskim jedinicama za traktore i prikolice, hronografskim platformama za upravljanje podacima, aktivnim i pasivnim senzorima bezbednosti i senzorima za gorivo. Zatim, priključivanjem podataka u sisteme za upravljanje poslovanjem, da biste utvrdili troškove[1]efektivnosti različitih ruta. Sa ukrcanim jedinicama šaljemo pravovremene informacije našim kupcima kako bi mogli da prate isporuke u realnom vremenu! Na drugoj strani, sa hrono platformom, proveravamo raspoloživost naših vozača kako bismo organizovali najbolja putovanja na osnovu njihove lokacije i preostalog radnog vremena vožnje. Ove tehnologije nam daju konkurentsku prednost i procenu goriva koje štedimo, što je kritično u hvatanju u koštac sa klimatskim promenama.

Lorenco, možeš li nam dati primere najnovijih tehnologija koje si usvojio?

Za našu flotu, usvojili smo Easytrip Transport Services/KMaster rešenje u svojoj najdetačnijoj verziji, Connected. Izabrali smo ga jer je to najiskrovije rešenje. Možemo upravljati sa tri različite usluge jednim uređajem: platiti putarinu na svim evropskim autoputevima, platformu za geo-pozicioniranje naše flote i hrono platformu. Ranije smo imali namenski hardver i softver za svaku uslugu, a naš menadžer flote je morao da ekstrapolira podatke iz različitih izvora, a zatim da ih tumači sa kašnjenjima i greškama. Platforma dolazi sa mnogim funkcijama, kao što je kalkulator putarine (za procenu ukupnih troškova putarine putovanja vaših vozača), veb kamerama na italijanskoj mreži autoputeva i opcijom ubacivanja sigurnosnih koridora u okviru rute. Naša željena funkcija je ona za upravljanje tahografskim karticama: naši vozači više ne posećuju kompaniju da bi preuzeli svoje podatke. Automatski ih primamo kada se vozilo ugasi, tako da uvek imamo njihov raspored raspoloživosti za planiranje i dodeljivanje putovanja. Integrisanje hrono platforme sa našim ERP-om čini pogodnim upravljanje svime i ekstrapoliranje podataka za platni spisak. Takođe štampamo pisma upozorenja da bismo upozorili vozače na effrakcije i proizveli izveštaje koji sertifikuju vreme utovara i istovara ili čekanja u zalivima za utovar.

 

Alesio, ti si upravnik flote i koristiљ. Easytrip Transport Services/KMaster platforma svakodnevno. Molimo vas da nam kažete više o njegovim prednostima!

Platformu smo povezali sa softverom za upravljanje voznim parkom i magacinom preko API-ja i odabrali najbolju postavku za svako vozilo: neverovatno je intuitivan, i svako može da nauči kako da ga koristi! Aktivirali smo hrono funkciju na celoj floti. Daje nam detaljne detalje vozačkih navika; pratimo najbolje vozače sa manje prekršaja po kilometru, i možemo bezbedno arhivirati podatke do pet godina i preuzeti ih u slučaju kontrole vlasti. Primenili smo i funkciju goriva koja ističe stil vožnje vozača u zavisnosti od trase i opterećenja. Za vredan teretni transport aktivirali smo automatsku Safety & Security funkciju: rukovodi neautentikom vozača pri start-upu, zaključavanjem vozila i alarmom za otvaranje ili zatvaranje teretnih vrata. Takođe sam ljubitelj KMaster aplikacije! Telefonom komuniciram sa vozačima i proveravam status vozila u realnom vremenu, a oni komuniciraju sa mnom bez ometanja. Mogu da podelim promenu misije sa njima prosleđivanjem nove rute putem Aplikacije. Ukoliko na vozilu postoji displej, sistem će ažurirati i odredište! Sva teretna komunikacija od preuzimanja do pražnjenja je lako dostupna na jednom mestu.

 

Tamburrini se takođe bavi međunarodnim transportom. Kako uspevate da koristite jednu platformu sa kolegama u inostranstvu?

To je jednostavno: GPS i hrono funkcije su dostupne na međunarodnom nivou, tako da lociranje vozila i vozača nije problem. Portal je preveden na mnoge jezike, uključujući engleski i "odaberi jezik"! U retrospektivi, verujemo da je integracija KMaster servisa sa našim sistemom bila veoma dobra odluka koja je povećala efikasnost poslovanja naše kompanije.

 

Ukoliko se suočavate sa sličnim izazovima ili tražite pouzdana rešenja, ohrabrujem vas da nas kontaktirate. Naš tim je spreman da vam pomogne i pomogne vam da ostvarite izvanredne rezultate.


    Ostanimo povezani

    Prijavite se za najnovije Easytrip Transport Services vesti i informacije:
    Ekskluzivne promocije, lansiranje proizvoda, nove i proširene portfolio usluge, ispravke pravila i propisa, širom Evrope i još mnogo toga!