Putarine za vozila teške robe za tunel Fréjus

Objavljeno 03.18.2022. od strane admin

Planinski vrh Frejus, koji stoji na visini od 2.936 m, nije jedan od čuvenih vrhova Kotijanskih Alpa, ali tunel Frejus koji seče masif je inženjersko čudo.

Tunel dužine skoro 13 kilometara koji povezuje Modane (Francuska) sa Bardonecijom (Italija) jedan je od glavnih trans alpskih transportnih puteva između Francuske i Italije. 

Mnogi prevoznici, kamioni, treneri i drugi drumski profesionalci prelaze tunel Frejus od Italije do Francuske. Koristi se za 80 odsto komercijalnog drumskog saobraćaja jer je to efikasan način transporta robe do Francuske kamionima. Ovaj putni prelaz, koji povezuje Savoja na francuskoj strani Alpa sa Pijemontom sa italijanske strane, brz je i pogodan način da vozila teške robe stignu do Italije bez ometanja saobraćaja. 

Ovaj članak će otkriti cenu prelaska tunela Fréjus za vozila teške robe i Easytrip Transport Services rešenje koje omogućava hauliersima da uštede novac prilikom prelaska Alpa.

Pogledaćemo informacije i podatke koji će nam pomoći da saznamo više o tunelu Frejus i da ih prekrstimo vozilima teške robe.

 

  1. The Frejus RoadTunnel: A Brief history
  2. Fokusirajte se na put Italija-Francuska
  3. Koliko traje tunel Frejus?
  4. Upravljanje tunelom Frejus
  5. Bezbednost u tunelu Frejus
  6. Pravila i propisi tunela Frejus
  7. Izuzetni konvoji, opasna roba i prevelika opterećenja
  8. Kazne za tunel Frejus
  9. Cene putarine u tunelu Frejus i kako se plaćaju putarine
  10. Koja je cena za vozila teške robe preko 3,5 T?
  11. Prelazak fréjus tunela sa Easytrip Transport Services

The Frejus RoadTunnel: A Brief history

Tunel Fréjus Road je drumski tunel ispod Alpa, izgrađen da poveže južnu Francusku i severnu Italiju. Izgrađena je od 1974. Koštao je dve milijarde franaka (što je ekvivalentno ceni od 700 miliona evra po cenama iz 2005. To je deseti najduži drumski tunel na svetu.

Projekat izgradnje drumskog tunela Frejus doneo je probleme, kao i beneficije. Ljudi koji su radili na njemu imali su koristi od mašine za pneumatsko bušenje koju su napravila tri inženjera, ali su se kašnjenja i nesreće ipak dogodile. Od 4.000 radnika na projektu, 48 je poginulo dok su obavljali svoje dužnosti. Mediji su posvetili znatnu pažnju iskopavanju tunela.

Za dvadeset godina kroz tunel je prošlo preko 20 miliona vozila, pružajući vitalnu vezu između Italije i Francuske.

 

Fokusirajte se na put Italija-Francuska

Tunel Fréjus – koji ima dve saobraćajne trake širine 3,55 metara – napravljen je za vozila teške robe maksimalne visine od 4,3 metra. Francuski i italijanski portali tunela su na sličnim nadmorskim visinama: 1.228 metara (4.000 stopa) i 1.297 metara (4.264 stope) iznad nivoa mora. Longitudinalni profil ima ocenu 0,54 posto u smeru od Francuske do Italije.

Tunel Frejus je deo E70 (poznat i kao evropski put E15), koji povezuje Modane u Francuskoj sa Bardonešom u Italiji. Tunel koji povezuje Francusku i Italiju počinje u francuskom gradu Modane-Avrieux i završava se u blizini Bardonekia u Italiji. Da bi ušli sa francuske strane, vozači moraju da izađu iz A43 na rutu Nationale 148 (RN148). Vozači moraju da odu A32 na RN21B sa italijanske strane, do kojih se može stići A4 do Aoste, zatim A5 do Torina, pa A32. 

Naplatne stanice se nalaze sa obe strane tunela i vode ih različite kompanije: Autostrada del Brennero sa jedne i Autovielo sa druge strane.

 

Koliko traje tunel Frejus?

Tunel Frejus je dugačak 12,87 km da budem precizan. Ulaz u tunel sa francuske strane je 1.228 m nadmoravnog nivoa mora. Sa italijanske strane, nalazi se na 1.298 m nadmoravnom nivou. Smešten na raskrsnici dva glavna nacionalna i međunarodna trgovinska puta između Francuske i Italije, jedan je od glavnih putnih pravaca za prelazak severnih Alpa.

 

Upravljanje tunelom Frejus

Francuskom sekcijom upravljaju Société Française du Tunnel de la Maurienne (SFTRF), a italijanska sekcija Società Italiana delle Autostrade e Trafori (SITAF). Do tunela se sa italijanske strane pristupa autoputem A32 ili SS335 iz Oulksa, koji se pridružuje SS24 ("del Monginevro"). Sa francuske strane do njega se može doći do A43 autoroute ("l'Autoroute de la Maurienne"). Putarina se naplaćuje svim saobraćajima.

Italijansko centralno kontrolno postrojenje (PCCI) upravlja radom tunela. 

U slučaju nervnog sloma u centralnoj kontrolnoj sobi, rezervna kopija se može aktivirati sa francuske strane. Regulatori/operateri voze sigurnosnu opremu koristeći različite kontrolne ekrane i centralizovani sistem tehničkog upravljanja.

 

Cene putarine u tunelu Frejus i kako se plaćaju putarine

Cene i za alpske tunele Mont Blend i Frejus se revidiraju svake godine 1. Tarife se prilagođavaju svake godine primenom na trenutnu stopu procenta jednakog proseku stope inflacije u dve zemlje u prethodnoj godini, kao i bilo kakvih specijalnih dodataka koje su odredile vlade.

 

Putarina obezbeđuje sredstva za timove koji su optuženi za održavanje bezbednosti i kvaliteta usluge i za investicije za održavanje i unapređivanje stanja dva franko-italijanska tunela. Od 2005. godine cene putarine su varirale prema klasi i evro standardu vozila, tunel je prešao i njegov tip (vozila teške robe – izuzetan prevoz), kao i pravac putovanja.

 

Tarife za istu klasu i vrstu tranzita razlikuju se na italijanskoj i francuskoj strani zbog različitih poreskih stopa u zemljama koje učestvuju: 22 odsto IVA iz Italije i 20 odsto TVA iz Francuske.

 

Plaćanje putarine je moguće gotovinom (Evro), kreditnim karticama velikih bankarskih mreža (Visa, Mastercard, Maestro, Bancomat, Moneta) i plaćanjem pametnih telefona (Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay) ili sa Easytrip Transport Services.

 

Easytrip Transport Services: Usluge upravljanja voznim parkom za vozila teške robe koja putuju širom Evrope

Transportna preduzeća imaju mnogo izazova i potreba i Easytrip Transport services imaju upravo rešenja koja vam mogu olakšati tačke bola i povećati produktivnost vaše flote.

Imajući širok portfolio zajedno sa našim lokalnim i regionalnim timovima i vodećim provajderima kao partnerima, Easytrip Transport Services može da napravi značajan uticaj na smanjenje vaših operativnih troškova i troškova goriva. Možete uživati u konkurentnim cenama i izuzetno kvalitetnoj usluzi kako biste vama i vašim vozačima pružili optimalno i dosledno iskustvo.

 

Naše usluge na prvi pogled:

  • Usluge plaćanja putarine – Rešenja o plaćanju putarine i regionalnim i multi-kantri, u preko 30 zemalja Evrope (uključujući zemlje koje nisu članice EU)
  • POVRAĆAJ PDV& Akcize – Povraćaj PDV-a u 30 zemalja (EU i ne EU), i povraćaj akciza u 7 zemalja
  • Kartice za gorivo – prava kartica koju će vaše vozilo koristiti u preko 35000 benzinskih stanica širom Evrope u kombinaciji sa opcijama putarine
  • Rezervacije usluga na trajektima, vozovima i tunelima – preko 700 trajektnih linija u kovrdžavim intermodalnim, tunelima Montblanc i Frejus, Liefkenšoek, Kiltunnel i Vesteršedlet i Skandinavskim mostovima Oresund, Storebaelt i Fjordforbindelsen Fredriksund.
  • Postavljanje Vozača – pridržavajte se najnovijih pravila i propisa o paketu mobilnosti i osećate se prijatno kada ih zaustave drumske vlasti
  • Bezbedni parkingi – Čuvani parkovi u Italiji, Francuskoj, Španiji i Portugalu
  • Telematska rešenja – Pratite i pratite svoje vozne parkove širom Evrope dok znate tačno količinu pređenih kilometara i potrošeno gorivo.

Sa Easytrip Transport Services, uvek postoji nešto za svakoga. Za one koji žele da iskoriste jednu jedinu uslugu za prevoz kompanija koje su voljne da kombinuju više usluga. Možemo sve da rešimo dok se ti usredsrediš na svoj posao.

Naš cilj je da osiguramo da vaša putovanja iz dana u dan budu nesmetana, bez napora i efikasna.

 

2023 Frejus cene putarine za vozila teške robe

Da bi se stiglo do Italije iz Savoja, putarina košta 145,45 evra za kartu u jednom pravcu. Ova cena se odnosi na vozila sa dve osovine sa visinom većom od 3 m. Za veća vozila (više od 3,5 T) sa tri ili više osolica koje su visoke preko tri m, cena ovog jednosmernog prelaza je 295 evra. 

 

Prelazak fréjus tunela sa Easytrip Transport Services

Sa Easytrip Transport Services rešenja, kategorija 3 ili 4 vozila (vozila sa dve do tri osovine ili više) mogu imati koristi od daleko atraktivnijih naknada od konvencionalne cene. Karta u jednom pravcu preko tunela Fréjus vredi 50% od cene povratnog putovanja, što vam daje popust od 25% ukoliko napravite ovaj jednosmerni prelaz. Šta više, Easytrip Transport Services daje vašem transportnom preduzeću popust na kraju godine ekvivalentan procentu od ukupnog iznosa potrošenog na putarinu tokom cele godine!

 

Easytrip nudi personalizovanu uslugu i olakšava rezervisanje prelaza tako što vam obezbeđuje pristupne kartice. Fréjus i Mont Blanc kartice važe za oba tunela i mogu se isporučiti na pogodno mesto za vas.

 

Pristupite digitalizovanoj platformi za rezervacije koja vam omogućava pristup preko 700 trajektnih linija i intermodalnih opcija na tunelima, vozovima i mostovima. Vaše putovanje je uvek zbrinuto od strane Easytrip Transport Services.

 

Na kraju, možete imati koristi od portala kupca gde su vaše transakcije i fakture dostupne u realnom vremenu 24 časa dnevno i sedam dana u nedelji, uz vruću liniju koja je dostupna sedam dana u nedelji i potvrde porudžbine putem SMS-a.

 

Koristite Easytrip Transport Services olakšava prelazak fréjus tunela dok vam štedi novac. Jeste li vi drumski haulier koji redovno ide alpskim tunelima? Ne ustručavajte se da proverite opcije koje su dostupne na Easytrip Transport Services: kontaktirajte nas.

 


    Ostanimo povezani

    Prijavite se za najnovije Easytrip Transport Services vesti i informacije:
    Ekskluzivne promocije, lansiranje proizvoda, nove i proširene portfolio usluge, ispravke pravila i propisa, širom Evrope i još mnogo toga!