Booking-Article-HGV-Levy

Understanding the HGV Levy in England: Promoting Fairness and Sustainable Infrastructure

Objavljeno 08.10.2023, od Izabel Gaša

U pokušaju da obezbedi pravednost, održivost i podršku putnim infrastrukturama, Vlada Velike Britanije sprovela je nasip Vozila teške robe (HGV). Ovaj lev ima za cilj da se pozabavi uticajem na životnu sredinu i troškovima infrastrukture povezanim sa vozilima teške robe koja funkcionišu na putevima Engleske. U ovom članku ćemo istražiti ključne aspekte HGV leva, njegovu svrhu i njegov značaj u promovisanju uravnoteženog transportnog sistema.

Šta je HGV Levy? HGV nasip je optužba uvedena stranim vozilima teške robe koja koriste putnu mrežu u Engleskoj. Primenjuje se na vozila sa bruto težinom vozila od 12 tona ili više. Nasip je strukturiran tako da podstiče odgovorno korišćenje puteva i ublažava troškove održavanja i razvoja puteva.

 

The Purpose and Benefits of the HGV Levy:

  • Pravičnost: HGV levi promoviše pravednost osiguravajući da vozila teške robe, koja veću napetost na putnu infrastrukturu, doprinesu svom pravednom udelu u pravcu troškova održavanja i razvoja. Naplatom na osnovu težine i emisija, cilj je da se stvori teren za igru na nivou među korisnicima puteva.
  • Uticaj na životnu sredinu: Vozila sa teškom robom imaju značajan uticaj na životnu sredinu zbog emisije gasova sa efektom staklene bašte i zagađivača vazduha. HGV nasip podstiče usvajanje čistijih i efikasnijih vozila uključivanjem punjenja na bazi emisija. To podstiče transportne kompanije da investiraju u zelenije tehnologije, smanjujući ukupan ekološki otisak teretne industrije.
  • Finansiranje infrastrukture: Prihod ostvaren kroz HGV nasip usmerava se u održavanje i unapređivanje putne infrastrukture. To omogućava ciljano ulaganje u popravku puteva, izgradnju nove infrastrukture i unapređivanje povezanosti širom zemlje. Nasip obezbeđuje da oni koji imaju najviše koristi od putne mreže direktno doprinesu njenom oporavku.

Ključne karakteristike HGV leva:

  • Struktura punjenja: Naplata nasipa se zasniva na težini i emisiji vozila. Teža vozila i oni sa većim emisijama nanose veće naplate. Ova struktura promoviše upotrebu efikasnijih i čistijih vozila na gorivo.
  • Sistem plaćanja: Od transportnih preduzeća se traži da se prijave i unapred plate HGV lev pre korišćenja putne mreže. Opcije plaćanja dostupne su i za kratkoročne i za dugoročne korisnike, sa različitim cenama u zavisnosti od faktora kao što su težina vozila, trajanje upotrebe i emisije. Od vas možete imati koristi Easytrip Transport Services platforma za rezervacije za kupovinu vašeg HGV leva. Sistem će generisati referentni broj koji vozač može da zadrži radi daljih provera od strane nadležnih organa u Velikoj Britaniji. Kontaktirajte nas odmah! 
  • Izuzeća i popusti: Određena vozila i scenariji su izuzeti od HGV nasipa. Na primer, vozila hitne službe, vojna vozila i poljoprivredna vozila koja se koriste isključivo u poljoprivredne svrhe mogu biti izuzeta. Pored toga, popusti ili smanjene cene mogu se odnositi na čistija i tiša vozila kako bi se podstaklo njihovo usvajanje.

HGV nasip u Engleskoj služi kao ključno sredstvo za obezbeđivanje pravednosti, održivosti i stalnog unapređenja putne infrastrukture. Primenom strukture punjenja koja razmatra težinu i emisiju gasova, nasip podstiče odgovorno korišćenje puteva i podržava prelazak na zeleniji transport. Štaviše, prihod ostvaren preko HGV leva omogućava ciljana ulaganja u održavanje i razvoj puteva, što dugoročno koristi svim korisnicima puteva.


    Ostanimo povezani

    Prijavite se za najnovije Easytrip Transport Services vesti i informacije:
    Ekskluzivne promocije, lansiranje proizvoda, nove i proširene portfolio usluge, ispravke pravila i propisa, širom Evrope i još mnogo toga!