HGV-održivi-transport

Ekološka odgovornost: Činimo svoj deo posla u cilju promovisanja održivosti

Objavljeno 09.04.2023, od Izabel Gaša

Klimatske promene, uticaj na životnu sredinu i emisija gasova sa efektom staklene bašte – to su termini koji se često čuju u medijima. Međutim, lako je osećati se isključenim iz ovih globalnih pitanja u našim svakodnevnim životima. Upravo zbog toga smo svesrdno posvećeni podršci ekološkim inicijativama, ne samo u našem portfoliju već i kroz našu unutrašnju korporativnu politiku.

Naša misija je da osnažimo menadžere flote izborima koji čine pozitivnu razliku i za životnu sredinu i za njihovu suštinu. Nudimo niz opcija, kao što su olakšavanje rezervacija trajekta i železnice, za promovisanje intermodalnog transporta i minimiziranje ukupnih emisija CO2 povezanih sa brodskom robom širom Evrope. Pored toga, naše usluge goriva pokrivaju alternativna goriva kao što je LNG, što dodatno doprinosi smanjenju emisije ugljenika.

Da bi se pojačala održivost flota, telematika nije opcionalna. Ova tehnologija pospešuje iskorišćenost vozila, ograničava potrošnju goriva i optimizuje planiranje putovanja identifikovanjem najefikasnijih puteva.

Drugi veliki projekat je uredba Eurovignette (Eurovignette Directive1999/62/EC) koja stupa na snagu od24.marta 2022. godine sa 24-mesečnim periodom za zemlje članice EU za njeno sprovođenje i prelazak na nacionalno pravo. Ova direktiva ima za cilj promovisanje održivog transporta i smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte iz Direktive transportnog sektora. Nemačka će biti prva zemlja koja će uvesti ove kategorije emisija, počevši od 1. decembra 2023. godine. Uskoro sledi Austrija, počev od 1. januara 2024. godine. Easytrip Transport Services i naši Toll partneri se spremaju da obezbede besprekornu implementaciju. Naš tim će podržati naše korisnike kroz ovu promenu.

 

Prihvatanjem ovih zelenih rešenja, cilj nam je da stvorimo čistiju, zeleniju budućnost za transportnu industriju, istovremeno povećavajući isplativa isplativa za naše klijente.


    Ostanimo povezani

    Prijavite se za najnovije Easytrip Transport Services vesti i informacije:
    Ekskluzivne promocije, lansiranje proizvoda, nove i proširene portfolio usluge, ispravke pravila i propisa, širom Evrope i još mnogo toga!