Mon-blanc-tunel

Naplatne rampe za vozila teške robe za tunel Mon Blan

Objavljeno 11.12.2021, od admin

Tunel Mon Blan je vitalna arterija između Francuske i Italije za prevoznika puteva. Saznajte o cenama putarine i kako se ovaj prelaz može napraviti izborom pravog rešenja po pristupačnoj ceni sa Easytrip Transport Services.

Mnogi prevoznici, kamioni, treneri i drugi drumski profesionalci prelaze tunel Mon Blan iz Francuske u Italiju jer je to efikasan način da se roba preveze do Italije kamionom. Svi moraju da plate naplatnu rampu da bi prešli tunel, koji se sistematski revidira svakog januara. 

 

Planina Mon Blan je najviši samit u zapadnoj Evropi. Ima visinu od 4.808 m (15.774 ft; on je kralj francuskih Alpa i smatra se snom mnogih profesionalnih alpinista. Bušenje tunela za prevoznike puteva kroz ovu živopisnu planinu bilo je inženjersko čudo i bilo je, mnogo vekova, nezamisliv podvig. 

 

U ovom članku ćemo pogledati informacije i podatke koji će nam pomoći da saznamo više o tunelu Mon Blan

  1. Fokusirajte se na francusko-italijansku rutu
  2. Koliko traje tunel Mon Blan?
  3. Koja je svrha tunela Mon Blan?
  4. Statistika saobraćaja tunela Mon Blan
  5. Kako platiti putarinu tunela Montblanc
  6. Easytrip Transport Services: Prodavnica na jednom mestu za vozila teške robe koja putuju širom Evrope
  7. Prelazak tunela Mon Blan sa Easytrip Transport Services
  8. Cene putarine Mon Blan za vozila teške robe

Fokusirajte se na francusko-italijansku rutu

Brza ruta između francuskog Savoja i italijanskog Pijemonta, tunel Mon Blan sastoji se od jednog puta u dva smera. Povezuje dolinu Šamoni (Gornji Savoj, Francuska) i dolinu Aosta (Italija). Ovaj drumski tunel može da se pređe između dve glavne nacionalne i međunarodne trgovinske linije.

Koliko traje tunel Mon Blan?

Tunel Mon Blan je tunel koji povezuje Francusku i Italiju kroz Alpe. Tunel je dugačak 11,6 kilometara (širok 8,6 metara), sa vremenom putovanja od 17 minuta i visinom od 1274 metara na francuskoj strani i 1381 metara na italijanskoj strani. Stena iznad tunela je debela skoro 3 kilometra na svojoj sredini, 1395,5 metara nadmoravnog nivoa!

Koja je svrha tunela Mon Blan?

Izbušen ispod severnih Alpa, tunel omogućava put između Šamoni na francuskoj strani i Kurmajera na italijanskoj strani. Protežući se na razdaljini od 11611 m, dve trake saobraćaja su široke 3,55 m, a put se neznatno kosi u pravcu Francuske i Italije. Nudeći nepobedivu prečicu za korisnike puteva i haulije, 786.285 vozila teške robe prešlo je tunel Mon Blan 2018. godine, što je alpski tunel čini pravim uspehom.

Statistika saobraćaja tunela Mon Blan

Redovi se poređaju i na ulazu i na izlazu iz tunela Mon Blan skoro svakog dana. Dakle, kao što možete da zamislite saobraćaj je prilično težak u oba smera. 

  • U proseku, 4860 vozila koristilo je tunel svakog dana 2007—3201 laka vozila, 1616 HGV-ova i 42 trenera.
  • U 2011. godini prosečan broj vozila dnevno iznosio je 5.113 (oko 1,87 miliona godišnje). 
  • Godine 2015. proslavila je 50 godina postojanja – sa rekordnih 60 miliona vozila koja su prolazila mostom.
  • U 2018. godini broj vozila teške robe koja prelaze tunel Mon Blan bio je 786.285

 

Kako platiti putarinu tunela Mon Blan

Cene i za alpske tunele Mont Blend i Frejus svake godine se revidiraju na januarske tarife koje se prilagođavaju svake godine primenom postojeće stope procenta jednake proseku stope inflacije u dve zemlje u prethodnoj godini, plus bilo kakvim vanrednim dopunama koje su odredile vlade.

Putarina obezbeđuje sredstva za timove koji su optuženi za održavanje bezbednosti i kvaliteta usluge i za investicije za održavanje i unapređivanje stanja dva franko-italijanska tunela. Od 2005. godine cene putarine su varirale prema klasi i evro standardu vozila, tunel je prešao i njegov tip (vozila teške robe – izuzetan prevoz), kao i pravac putovanja.

Tarife za istu klasu i vrstu tranzita razlikuju se na italijanskoj i francuskoj strani zbog različitih poreskih stopa u zemljama koje učestvuju: 22 odsto IVA iz Italije i 20 odsto TVA iz Francuske.

Plaćanje putarine je moguće gotovinom (Evro), kreditnim karticama velikih bankarskih mreža (Visa, Mastercard, Maestro, Bancomat, Moneta), plaćanjem pametnih telefona (Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay) ili sa Easytrip Transport Services.

 

Easytrip Transport Services: Prodavnica na jednom mestu za vozila teške robe koja putuju širom Evrope

Easytrip Transport Services nudi širok spektar usluga za Teška dobra vozila sa najsveobuhvatnjom naplatnom mrežom u Evropi. Zajedno sa našim raznovrsnim portfoliom usluga imamo snažna partnerstva sa velikim industrijskim liderima kako bismo mogli da doprinesemo maksimalnim troškovima i smanjenju goriva i pružimo vozačima optimalno i dosledno iskustvo vožnje.

Naše usluge na prvi pogled:

  • Usluge plaćanja putarine – Rešenja o plaćanju putarine i regionalnim i multi-kantri, u preko 30 zemalja Evrope (uključujući zemlje koje nisu članice EU)
  • POVRAĆAJ PDV& Akcize – Povraćaj PDV-a u 30 zemalja (EU i ne EU), i povraćaj akciza u 7 zemalja
  • Kartice za gorivo – prava kartica koju će vaše vozilo koristiti u preko 35000 benzinskih stanica širom Evrope u kombinaciji sa opcijama putarine.
  • Rezervacije usluga na trajektima, vozovima i tunelima – preko 700 trajektnih linija u kovrdžavim intermodalnim, tunelima Montblanc i Frejus, Liefkenšoek, Kiltunnel i Vesteršedlet i Skandinavskim mostovima Oresund, Storebaelt i Fjordforbindelsen Fredriksund.
  • Postavljanje Vozača – pridržavajte se najnovijih pravila i propisa o paketu mobilnosti i osećate se prijatno kada ih zaustave drumske vlasti
  • Bezbedni parkingi – Čuvani parkovi u Italiji, Francuskoj, Španiji i Portugalu
  • Telematska rešenja – Pratite i pratite svoje vozne parkove širom Evrope dok znate tačno količinu pređenih kilometara i potrošeno gorivo.

Sa Easytrip Transport Services, uvek postoji nešto za svakoga. Za one koji žele da iskoriste jednu jedinu uslugu za prevoz kompanija koje su voljne da kombinuju više usluga. Možemo sve da rešimo dok se ti usredsrediš na svoj posao.

 

Prelazak tunela Mon Blan sa Easytrip Transport Services

Easytrip Transport Services nudi krojačke pakete koji nude atraktivnije cene i razne pogodnosti prilikom putovanja kroz tunel MontBlanc. Sa Easytrip Transport Services rešenja, kategorija 3 ili 4 vozila (vozila sa dve do tri osovine ili više) mogu imati koristi od daleko atraktivnijih tarifa od konvencionalne cene. Karta u jednom pravcu preko tunela Mon Blan košta samo 50% od cene povratnog putovanja, što vam štedi 25% za jednosmerno putovanje. Kao bonus, Easytrip Transport Services takođe kompanijama za prevoz daje popust na kraju godine ekvivalent procentu od ukupnog iznosa potrošenog na putarinu tokom cele godine!

 

2023 Mont Blanc cene putarine za vozila teške robe

Troškovi se razlikuju u zavisnosti od kategorije vozila, evro standarda i vrste transporta.

Za vozila sa dve osovine sa visinom većom od 3 m i sa Euro klasom od 5 ili 6, naknada je 145,45 evra za kartu u jednom pravcu. Cene se povećavaju za vozila teške robe sa tri ili više osokolja koje mere ili prelaze 3 m u visini ili imaju ukupnu težinu od preko 3,5 tone. U ovom slučaju, naknada za kartu u jednom pravcu za prelazak tunela Mon Blan iznosi 295 evra.

Kompanije za drumski prevoz takođe imaju pravo na ad hoc uslugu sa sistemom onlajn rezervacije za jedno ili nekoliko putovanja uz SMS potvrdu. Kartice "Mon Blan" i "Fréjus" (koje važe za ova dva alpska tunela) isporučuju se besplatno. Transakcijama i fakturama se može pristupiti 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji od Easytrip Transport Services oblasti kupca. Ako dođe do bilo kakvih problema ili poteškoća prilikom rezervisanja, namenska informativna vruća linija dostupna je sedam dana u nedelji.

Dobijte pristup našem portalu za digitalne rezervacije na preko 700 trajektnih linija i intermodalnih kao što su vozovi, tuneli, mostovi i druge veze i prelazi. Koristite Easytrip Transport Services putujete bilo gde u Evropi bilo putem, železnicom ili morem, lako, istovremeno vam štedeći novac.

Jeste li vi drumski haulier koji redovno ide alpskim tunelima? Ne ustručavajte se da proverite opcije koje su dostupne na Easytrip Transport Services! Kontaktirajte nas


    Ostanimo povezani

    Prijavite se za najnovije Easytrip Transport Services vesti i informacije:
    Ekskluzivne promocije, lansiranje proizvoda, nove i proširene portfolio usluge, ispravke pravila i propisa, širom Evrope i još mnogo toga!